Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /data/sites/web/lepursangbe/www/content/all/recept.php on line 108

Gerecht : Scampi met pikante tomatensaus in de oven - anoniem


Nodig voor 4 personen:

1 kg grote scampi’s, liefst met reeds verwijderd darmkanaal (spaart je een heleboel tijd)
4 grote tomaten
1 gele paprika
2 rode paprika’s
2 grote uien
3 teentjes knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
2 theelepels cayennepeper
2 theelepels spaghettikruiden
2 theelepels Provençaalse kruiden
1 takje Rozemarijn en eventueel Marjolein uit onze tuin…

Doen:
Snij de gele en rode paprika, uien en knoflook in brunoise en stoof ze in een beetje water (het is een mager gerecht….). Als de drang erg groot is, mag je ook olijfolie gebruiken, maar geloof me, het is echt niet nodig. Leg de takjes rozemarijn en marjolein in de groenten en laat mee sudderen.
Doe de tomatenpuree erbij en laat nog doorsudderen. Regelmatig roeren en ruiken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Ondertussen schillen we de tomaten, ontdoen hen van de pitjes en snijden hen in blokjes (brunoise).
Voeg de tomaten bij de andere groentjes en laat nog even sudderen.
Bestrooi met de cayennepeper, spaghettikruiden en de Provençaalse kruiden.
Schep de groenten in een ovenvaste schotel en schik daarop de scampi’s.
Dek af met zilverpapier en zet de schotel in de oven gedurende 20 minuten.

Dit is een erg mager gerecht en het smaakt de tweede dag nog veel beter !

Wijnen: